دانشگاه "ویسکانسین-مدیسن" در آمریکا به تازگی با در اختیار گذاشتن مجموعه عظیم کتابهای عمومی، علمی و تاریخی خود، به طرح بزرگ دیجیتالی کردن دانش مکتوب جهان توسط شرکت "گوگل" پیوستهاست.
به گزارش سایت اینترنتی "نیوزفکتور"، این دانشگاه ۷میلیون و ۲۰۰ هزار جلد کتاب و اسناد موجود در کتابخانههای خود و همچنین کتابخانه "انجمن تاریخ ویسکانسین" را که یکی از بزرگترین مجموعههای متون تاریخی در آمریکا محسوب میشود، برای اسکن کردن در اختیار شرکت "گوگل" قرار دادهاست.
شرکت "گوگل" از ماه نوامبر سال گذشته طرح بزرگی را برای اسکن کردن میلیونها کتاب آغاز کرده و به رغم شکایتهای بسیاری ناشران در مورد زیرپا گذاشته شدن حقوق معنوی آنها در این طرح، تلاش گوگل در این زمینه همچنان ادامه دارد و هماکنون پیوستن دانشگاه "ویسکانسین-مدیسن" بدان سبب افزایش اعتبار این طرح شدهاست.
پیش از این دانشگاه، دانشگاههای "هاروارد"، "استنفورد" و "میشیگان" و به تازگی دانشگاه "کالیفرنیا" کتابهای کتابخانههای خود را در اختیار گوگل قرار داده و کتابخانه عمومی "نیویورک" و دانشگاه "آکسفورد" در انگلیس نیز از جمله مراکز مهم دیگری محسوب میشوند که در این طرح مشارکت کردهاند.
شرکت "گوگل" هدف خود را از اسکن و دیجیتالی کردن میلیونها کتاب، سازماندهی دانش مکتوب موجود در جهان و قرار دادن این دانش از طریق خدمات اینترنتی "گوگل بوک سرچ" در اختیار مردم سرتاسر دنیا ذکر کردهاست.
شرکت "گوگل" در این خدمات کتبی را که تاریخ کپیرایت آنها هنوز به پایان نرسیده به شکل کامل در اختیار کاربران قرار نمیدهد و تنها با نمایش بخشهایی از متن، کاربر را برای دریافت متن کامل به کتابخانههای دارای آن کتاب و یا ناشر آن ارجاع میدهد.