خبرگزاری جمهوری اسلامی ۸۵/۰۸/۰۸
وزیر ارتباطات از بهراه افتادن پایلوت شبکه علمی اینترنتی در کشور در تهران تا دو هفته دیگر خبر داد.
دکتر "محمد سلیمانی" روز یکشنبه در همایش "اینترنت و زنان" افزود: از خصوصیات این شبکه این است که اطلاعات با سرعت یک گیگابایت در ثانیه و در برخی مسیرها و شهرهای بزرگ با سرعت ۱۰گیگابایت در ثانیه تبادل میشود.
وی با اظهار اینکه "در نسلهای قبلی چندان با توسعه رایانه همراه نبودیم ولی در نسل جدید این امر در حال ترمیم است"، گفت: وظیفه ما ایجاد ساختار در کشور است و باید امکان دسترسی به اینترنت را برای تمام ایرانیان فراهم آوریم.
سلیمانی افزود: مهمترین مساله ما در اتصالات الکترونیکی، دسترسی سهل و آسان و ارزان قیمت است که اگر شبکه ملی اینترنت را که در جهت راهاندازیش حرکت میکنیم، برپا کنیم، آرمان "اینترنت ارزانتر از مجانی" محقق میشود و در این راه نیاز به همکاری همه دستگاهها داریم.
وزیر ارتباطات تاکید کرد:اگر این شکبه ملی به راه بیفتد، هزینه اینترنت در حد تلفن شهری میشود و مساله بعدی این است که امکاناتی ایجاد کنیم که هر کسی که تلفن در منزل دارد بتواند به این شبکه متصل شود.
سلیمانی افزود: اگر بتوانیم شبکه موبایل را نیز به اینترنت متصل کنیم که بحث فنی و فرهنگی دارد، تا پایان سال حدود ۱۷تا ۱۸میلیون مشترک اینترنت نیز به این طریق ایجاد خواهیم کرد.
وی گفت: پارسال هفت میلیون مشترکی اینترنتی داشتیم در حالی که این رقم اکنون حدود ۱۱میلیون است.
او افزود:پهنای باند کشور در شهریور گذشته شش " "STM oneبود در حالی که امروز STM one ۲۰است و پارسال تعداد دانشگاههای متصل به اینترنت ما بسیار کم بود، در حالی که اکنون بیش از ۸۰درصد از آنها به شبکه وصلند.
وزیر ارتباطات همچنین بر ضرورت اجرای طرحی برای سالمسازی منابع اطلاعاتی در اینترنت، تاکید کرد و گفت:اطلاعات علمی تایید نشده در این فضا بسیار زیاد است و تنها باعث میشود که انسان قدرت تصمیمگیری نداشته باشد.
سلیمانی در بخشی از سخنانش با بیان اینکه در فضای واقعی، لیبرالیسم در جهان شکست خورده و اسرائیل خود را جمع میکند، افزود: در فضای مجازی هم رسالتهایی برای ملتهایی شبیه ما ایجاد شده است که اگر انجام دهیم حتما بشریت از منافع آن سود میبرد و این کار باید بشود و شدنی است.
وی ادامه داد: میتوان محورهایی مثل کرامت انسانی و عدالت را که بشر تشنه آنهاست، در این بستر مطرح کرد زیرا شاهد هستیم که در اینترنت از جمله کرامت انسانی زنان نشانه گرفته میشود که باعث نارضایتی و ترس آنها شده است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه امروزه در جهان رجوع به سایتهای مستهجن به کمتر از دو و سه درصد رسیده است، گفت:این میزان در کشور ما کمتر از پنج درصد است.
سلیمانی افزود: شاید ۲۰سال پیش به نظر میرسید که هدف استکبار در تخریب و نابودی فرهنگها و زبانها و استفاده از فضای مجازی اینترنتی در این راه محقق میشود، ولی امروزه در این فضا فرهنگها و زبانها رشد میکنند و جایگاه خود را مییابند و در توسعه زبان و ادبیات فارسی نیز میتوانیم از آن استفاده کنیم.