1385/08/19
مدیر پروژهی گواهینامهی امضای دیجیتالی گفت: گواهینامهی دیجیتالی به عنوان یک پروژهی ملی با احراز هویت شخصی، مبادلات در محیط دیجیتالی را قانونمند میکند.
بهرام پیری در گفتوگو با خبرنگار فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اهمیت احراز هویت شخصی در دنیای جدید اطلاعات اظهار کرد: در دنیایی که اطلاعات سنتی رد و بدل و تبادل اطلاعات به صورت کاملا فیزیکی انجام میشد، مباحث احراز هویت خود را نشان نمیداد، اما با الکترونیکی شدن پروسهی مبادلات اطلاعات از طریق اینترنت و تکنولوژیهای به روز فنآوری اطلاعات، ابزارهای تشخیص هویت نقش خود را پیدا کردند.
وی ادامه داد: با وجود این که شبکهی اینترنت، شبکهی ناامنی برای معاملات و تبادل اطلاعات برای کار محسوب میشود و احراز هویت در محیطهای دیجیتالی مانند سابق ملموس نیست، احتیاج به گواهینامهی دیجیتال مانند سایر فعالیتها برای اعلام موجودیت مجازی نیاز ضروری است.
پیری گفت: گواهینامهی دیجیتالی افراد را در محیطهای مجازی بازرگانی احراز هویت میکند و قابلیت دارد خصوصیات ویژهی کاربر را در خود حفظ کند.
وی افزود: محرمانگی، احراز هویت، یکپارچگی و انکارناپذیری چهار شاخهی موجود در گواهینامهی دیجیتالی است و این اطمینان را به مخاطب میدهد که اطلاعات توسط شخصی با هویت مشخص ارسال شده است و با کسب اطمینان از محرمانگی اطلاعات و در صورت بروز مشکل قادر است از این هویت شکایت نیز به عمل آورد.
به گفتهی او وجود گواهینامهی دیجیتالی به اطلاعات ارسالی روح میدهد تا در صورت بروز خطا یا تغییر در اطلاعات، قوانینی برای پیگرد آن وجود داشته باشد.
پیری خاطرنشان کرد: مراکزی که گواهیهای دیجیتالی را تولید میکنند، درحقیقت از نظر تکنولوژیکی این امکان را ایجاد میکنند و هر گواهی نیازمند سیاست است؛ یعنی قوانینی که طبق آن اجرا شود. این سیاستنامه حاکم بر کارکرد گواهی و روح حاکم بر کارکرد کلیهی گواهیهاست و آییننامهی اجرایی خاص خود را نیز دارد.
وی به عنوان مدیر پروژهی گواهینامهی دیجیتالی با بیان این که این پروژه در کشور به انجام رسیده است، گفت: پروژه هدف احراز هویت مشخص را برعهده دارد و برای بینالمللی شدن ابتدا به راهاندازی آن نیاز است؛ در اولین قدم امضای تفاهمنامه با کشور مالزی در دست اقدام است که هفتههای آینده به نتیجه خواهد رسید.