عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امبیرکبیر گفت: برای تولید محتوای اینترنتی مفید برای کاربران، نهادینه شدن امر تحقیقات گام موثری در افزایش محتوای فارسی بر روی اینترنت خواهد بود.
دکتر سعادت پورمظفری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نبود محتوای داخلی بر روی اینترنت اظهار کرد: به دلیل انجام شدن تحقیقات استاندارد، محتوایی در داخل کشور تولید نمیشود تا بر روی اینترنت قرار گیرد؛ در حالی که برای این مسیر، باید ابتدا تحقیقات نهادینه شود تا نتایج ارزشمندی برای ارایهی روی اینترنت وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در کنار تحقیقات که از نتایج آن تولید محتوا برروی اینترنت است، اطلاعات سازمانها بخشی از محتواهای مورد نیاز کاربر برای مراجعه به اینترنت است، اما وزارتخانهها و سازمانهای کشور از اطلاعات خود بیبهرهاند، چه رسد به این که اطلاعات را به محتوای مورد نیاز کاربر تبدیل کنند.
او افزود: مطالب موجود خوب سند نمیشود و با تغییرات بر ساختار دولت از مدیران ارشد تا کارکنان طبقات پایین سازمانی، اطلاعات از ابتدا جمعآوری میشود و این روند مسیر رسیدن به محتوا را با کندی مواجه میکند.
پورمظفری تصریح کرد: محتوای فعلی موجود در داخل، ظاهرا داخلی است اما 95 درصد از آن خارجی است که اسما تولید علم داخلی را میسازند؛ درحالی که به دلیل تولید نشدن محتوای صرف داخلی با محتوای ضعیفی روبهرو هستیم.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: فعال نبودن آزمایشگاههای تحقیقاتی در دانشگاهها، بها و ارزش دادن و اختصاص بودجه به دانشجویان برای روی آوردن به سمت تولید محتوا، میتواند کاربران را متوجه محتوای داخلی کند.
وی با بیان اینکه 80 تا 90 درصد مطالب بر روی وب آمار است و باید کاربران آگاهانه به محتوای درست دست پیدا کنند، اظهار کرد: در کشورهایی که بیشترین تولید محتوا را بر روی اینترنت دارند رقابت در ثبت محتوا وجود دارد زیرا خروجیها زیاد است و مدت زمان تولید محتوا به چشم نمیآید اما در کشور ما افراد اطلاعات را نزد خود نگه میدارند و ترجیح میدهند که در دسترس عموم قرار نگیرد.