"رمضانعلی صادقزاده" روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: سرعت کنونی اینترنت مورد انتقاد کاربران عمومی اینترنت است و محدود کردن پهنای باند راه حل درستی برای ممانعت استفاده ناصحیح از اینترنت نیست.
وی با اشاره به اینکه باید سازوکارهای دیگری نظیر فیلترینگ برای ممانعت استفاده ناصحیح از اینترنت به کار گرفته شود، کاهش پهنای باند را در این رابطه راهکار صحیحی ندانست.
وی اظهار داشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است طبق ساختارها، بسترهای لازم را برای اینترنت با سرعت بالا فراهم کند.
وی ادامه داد: روند حرکت فناوری به سمت اموری مانند استفاده از کانالهای تلویزیونی از طریق اینترنت است که با کاهش سرعت اینترنت راه بسیاری از پیشرفتها مسدود میشود.
رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی توضیح داد: بخش خصوصی نیز سرمایهگذاریهای بسیاری برای اینترنت پرسرعت انجام داده است، که سرعت پایین اینترنت سرمایهگذاریهای آنها را تحت شعاع قرار داده است.
صادقزاده ادامه داد: برای ایجاد بسترهای لازم برای انتقال دادهها به صورت اینترنتی و با سرعت بالا، سیاست مخابرات استفاده از اینترنت پرسرعت ( (ADSLبود.
اما به گفته وی، با دستورالعملی که ارایه شد سرعت اینترنت کاربران عمومی تا ۱۲۸کیلوبیت بر ثانیه محدود شد.
وی همچنین درخصوص پیشرفت تجهیزات مخابراتی نسبت به چند دهه گذشته بیان داشت: در دو دهه گذشته تحولات شگرفی در عرصه تجهیزات مخابراتی اتفاق افتاده است که پیشرفتهایی در عرصه مراکز سوئیچ، انتقال و نیز تحول از آنالوگی به دیجیتال، از این موارد است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: فراگیر شدن تلفنهای همراه و نیز توسعه فناوری اطلاعات و اینترنت ار موارد پیشرفت تجهیزات مخابراتی است.
صادقزاده توضیح داد: تولید فبیر نوری در داخل ایران و نیز اجرای ۷۳ هزار کیلومتر فیبرنوری از پیشرفتهای این تکنولوژی در کشور بوده که از امکانات مهم فیبر نوری میتوان به برقراری ارتباط با کیفیت، سرعت و حجم زیاد و امن اشاره کرد.
وی در خصوص علت طولانیشدن پیشرفت اجرای فیبرنوری گفت: عوامل مدیریتی، قدیم بودن تجهیزات مورد استفاده در مخابرات کشور و نبود تجهیزات امن و جانبی این فناوری که اغلب در داخل کشور تولید نمیشود از جمله دلایل طولانی شدن پیشرفت این فناوری است.
صادق زاده اظهار داشت: فیبرنوری از محیطهای انتقال امن و با کیفیت است و از تکنولوژیهای مدرنی است که از عرصه IT(فناوری اطلاعات) و ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) کنار گذاشته نمیشود.
وی در مورد تجهیزات پیشرفته مخابراتی ( (NGNگفت: NGNفناوری نوینی است که هدف از آن ایجاد شبکه یکپارچه مخابراتی است که مربوط به نسل آینده میباشد.
رییس کمیته مخابرات مجلس ادامه داد: از طریق ،NGNمبادله اطلاعات اعم از صوتی، تصویری و دادهها به صورت تلفنی، تصویری، ویدئویی و اینترنتی به طور جامع و یکپارچه امکانپذیر است.