آموزش الکترونیکی علمی-کاربردی صنعت آب و برق

آموزش مجازی در صنعت آب و برق

آموزش الکترونیکی علمی-کاربردی صنعت آب و برق

آموزش مجازی در صنعت آب و برق

مصاحبه بادکتر افضلیان ریاست محترم موسسه آموزش عالی صنعت آب و برق

جناب آقای دکتر افضلیان، با تشکر از افتخاری که نصیب بنده کردید و امکان این مصاحبه را فراهم نمودید، قبل از هرچیز خودتان را برای خوانندگان این وبلاگ معرفی بفرمایید.

 

با سلام و تشکر، بنده در سال 1342 در یزد به دنیا آمدم. تحصیلات ابتدایی را در دبستان عباس ارومی واقع در سید خندان تهران گذراندم.  تحصیلات دوره راهنمایی و دبیرستان را به ترتیب در مدرسه راهنمایی فضیلت (واقع در نارمک) و دبیرستان خوارزمی شماره 3 (واقع در تهران نو) سپری کردم و درسال 1360 دیپلم گرفتم.  در سال 1362 تحصیل در رشته مهندسی برق در دانشکده، فنی دانشگاه تهران را شروع کردم. و دوره لیسانس و فوق لیسانس را به ترتیب در سالهای 1366 و 1369 به پایان رساندم.  در سال 1369 به دانشگاه صنعت آب و برق به عنوان عضو هیات علمی ملحق شدم. در سال 1373 برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری به دانشگاه شفیلید، انگلستان عزیمت و در سال 1377 پس از اتمام تحصیلات به وطن بازگشتم. برای جزئیات بیشتر می‌توانید به یکی از آدرس‌های زیر مراجعه کنید:

http://www.control.toronto.edu/~afzalian

http://staff.pwit.ac.ir/afzalian

 

 

خوب، این یک مصاحبه غیررسمی یا شاید بشود گفت نیمه رسمی است. به عزیزانی که با دکتر عزیز ما آشنایی قبلی ندارند عرض می کنم که ایشان در عین حال که به عنوان استاد دانشگاه همچنان به تدریس مشغولند و عاشق تعلیم و تعلم هستند، ریاست موسسه آموزش عالی علمی - کاربردی صنعت آب و برق را نیز به عهده دارند. این استاد جوان، خوش فکر و پرانرژی، در زمینه های متعددی از فناوری اطلاعات و ارتباطات در پیشبرد کارهای اجرایی و آموزشی خود استفاده می کنند.

استاد، فکر می کنید ICT چقدر در شکسته شدن قالبهای رسمی و دیوانسالارانه موثر است؟

 

بی‌شک فناوری ارتباطات و اطلاعات افق جدید و وسیعی را پیش‌روی همه گشوده‌است. آنچه اهمیت دارد درک صحیح کاربران از این فناوری، ترویج و به‌کار بستن فرهنگ مناسب و استفاده بجا از آن می‌باشد. متاسفانه در مقوله  IT  به  T  آن توجه می‌شود ولی از  I  غفلت می‌گردد. مهم این است که با استفاده از این فناوری چه محتوایی و با چه هدفی ذخیره و انتقال داده می‌شود.

 

برخی از افراد چنین برداشتی دارند که وبلاگ فقط می تواند یک دفتر خاطرات شخصی و غیررسمی باشد. در حالی که بنابر یک تعریف هرنوع اطلاع رسانی روزانه که اخبار و نوشته های جدیدتر را در صدر قرار دهد، درواقع نوعی وبلاگ است، حتی اگر به صورت یک سایت رسمی نظیر خبرگزاری ایرنا یا ایسنا باشد. در این زمینه چقدر کارکنان و اساتید را به داشتن صفحات شخصی تشویق می کنید و چه چشم اندازی در این باره دارید؟ تا چه میزان سایت موسسه پویا و پاسخگو خواهد شد؟ چقدر نشریات دیجیتال را گسترش می دهید؟

 

امروزه صفحات وب، وب‌لاگ‌ها، گروههای خبری و .... ابزارهای کارایی برای نشر بشمار می‌روند. به‌کار گیری این ابزار تحت عنوان کلی  Web Publishing  به روشهای متنوع، برای مؤسسات آموزشی و مدرسان و اعضاء هیات علمی اجتناب ناپذیر می‌باشد.  مؤسسه وظیفه دارد زمینه‌های فنی را فراهم نموده و فرهنگ مناسب را ترویج نماید.

 

 

در مقدمه ای که حضرتعالی بر تقویم آموزش های کوتاه مدت تخصصی سال 1386 موسسه آموزش عالی علمی - کاربردی صنعت آب و برق نوشته اید، بر محتوای دوره های کوتاه مدت و میزان تطابق آنها با نیازهای روز صنعت، مجریان و اساتید دوره ها، تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی به عنوان مسایل مهمی که تضمین کننده اثربخشی دوره های تخصصی هستند تاکید کرده اید.

آیا این تاکید، شامل روش آموزش هم می شود؟ آیا درک نیازهای روز صنعت و پاسخگویی به آنها نیازمند استفاده بیشتر از فناوری اطلاعات و ارتباطات نیست؟ آیا موسسه به سمت تشکیل و بهره گیری از امکانات وب برای آموزش مجازی نخواهد رفت و شیوه تدریس تغییر نخواهد کرد؟

 

همینطور است که فرمودید. لازم است برای ارائه آموزشهای کوتاه‌‌مدت روشهای مبتنی بر فناوری اطلاعات را نیز بکارگیریم.البته مقدمات آن باید قبلا فراهم آید.از جمله این مقدمات عبارتند از:فرهنگ‌سازی در مدرسان مؤسسه و مخاطبان (کارکنان صنعت آب و برق)، ایجاد زیربناهای لازم و تهیه مواد آموزشی در قالب مورد نیاز.

 

شما از زمانی که مسئولیت اجرایی فعلی را برعهده گرفته اید، دست به کار تغییراتی شده اید که تقریباً همه افراد، حتی کسانی که جابجا شده اند، آن را مثبت و حساب شده ارزیابی می کنند هرچند برخی می گویند مدیریت به صورت پروازی، کم دوام خواهد بود. این پرسش مطرح است که اطلاعات لازم برای این تصمیم گیریها را از کجا کسب کرده اید؟

 

از مطالعه وضعیت مؤسسه و مشورت با همکاران. اجازه بدهید توضیح دهم که جابجا شدن مسؤلین خصوصا در یک مؤسسه آموزشی امری طبیعی تلقی می‌شود. الحمدلله مؤسسه از همکاران صدیق و توانایی برخوردار است که می‌توانند آن را به خوبی اداره کنند. این جـابجـایی ها فرصتـی فراهم می‌آورد تا همکـاران هیات علمـی به امور آموزشی و پژوهشی نیز بپردازند. از طرف دیگر مؤسسه نیز از ایده‌های نو و طرح‌های جدید برای پیشبرد فعالیتهایش برخوردار خواهد شد. امور مؤسسه فقط در تهران انجام نمی‌شود. بلکه فعالیتهای مؤسسه واقعا در مجتمع‌ها جریان دارد. چه اشکالی دارد که بخشی از ستاد مؤسسه در برخی از مجتمع‌ها مستقر باشد. در نتیجه اصلا بحث مدیریت پروازی مطرح نیست.

 

آقای دکتر، گاهی این نگرانی وجود دارد که تغییر در یک بخش و یک سازمان، ممکن است به دلیل مواجه شدن با عادت های جاافتاده سیستم اداری در بخش ها و سازمان های دیگر، چندان موفق نباشد. به نظــر می آید تغییـرات اثـربخـش به تغـییــرات درازمـدت وابسته است که به تدریج و با گذشت سالها یا حتی پس از چند نسل، به فرهنگ ملتها تبدیل شود. در این زمینه چه نظری دارید؟

 

بالاخره تغییر لازم است از طرف دیگر تطبیق و پذیرش تغییر و هماهنگی با سایر اجزا نیز به زمان نیاز دارد. چاره‌ای نیست جز شکیبایی و ممارست در پیگیری جهت صحیح با این امید که به نتیجه نسبی واصل گردیم.

 

یک قضاوت کلی در مورد دولتمردان و مدیران این است که سلامت افراد و میزان برش کاری آنها دو پارامتر متناقض هستند. آیا فکر می کنید این تناقض قابل حل باشد؟

 

فکر نکنم لزوما این قاعده کلی و گریزناپذیر باشد. یک راه وجود قوانین و مقررات مناسب است. راه دیگر تلاش در حفظ سلامت کار و توجه به اینکه این دوران بسرعت سپری خواهد شد و چه بهتر که آنچه باقی می‌ماند صالحات و نیکی باشد.

 

استاد عزیز، در آستانه سال نو قرار داریم. شما چه چشم اندازی برای فعالیتهای موسسه آموزش عالی علمی - کاربردی صنعت آب و برق در سال آینده تصویر می کنید؟ آیا آموزشهای کوتاه مدت تخصصی در این سال رونق خواهد گرفت؟ آیا پژوهش در موسسه معطوف به نتیجه خواهد شد؟ آیا مشکلات بودجه ای برطرف می شود؟ آیا کیفیت دانش و میزان تسلط همه اساتید به سطح انتظاراتی که از مدرسان علمی - کاربردی می رود خواهد رسید؟

 

امیدوارم پاسخ سوالات شما جملگی مثبت باشد. عواملـی که در حـل این مشـکــلات دخیلنـد متعـدد می‌باشنـد، منجملـه: سیاست‌های حوزه ستادی وزارت نیرو، تلاشهای دفتر مرکزی مؤسسه و مجتمع‌های عالی، بازار آموزشهای کوتاه‌مدت، اعضاء هیات علمی، مدرسان و بالاخره تک تک کارکنان مؤسسه.

 

ضمن تبریک بابت فرارسیدن سال نو و آرزوی موفقیت روزافزون برای شما و همکارانتان، اگر اجازه بدهید کمی هم از تجربیات شما در خارج از کشور مطلع شویم. به ویژه اگر پیامی برای دانشجویان و اساتید محترم موسسه - که سال نو را دور از سرزمین مادری خود جشن می گیرند - دارید، بیان بفرمایید.

 

سال نو را به همه همکاران و خانواده‌های آنها تبریک عرض نموده و آرزوی شادابی و موفقیت دارم.  ایام سال نو در خارج از کشور حال و هوای دیگری دارد. امیدوارم دوستانـی که در خارج از کشـور مشغـول به تحصیل هستند با کوله‌باری از تجارب ارزشمند نه تنها در زمینه علوم و فناوری مربوطه بلکه در ارتباط با سیستم‌های موفق آموزشی و اجتماعی جاری در محل تحصیل به کشور بازگردند.

 

بازهم از شما تشکر می کنم. اگر در مورد مصاحبه های مجازی یا دیگر فعالیت هایی که در اینجا صورت می گیرد راهنمایی بفرمایید، موجب سپاسگزاری بیشتر خواهد بود.

 

نشر الکترونیکی تجربه‌ای نو در مؤسسه می‌باشد که با همت جنابعالی شروع شده‌است. امیـدوارم این‌کار گسترش یافته و افق‌های تازه‌ای در روشهای ارائه دانش فنی مورد نیاز صنعت آب وبرق -که از اهداف مؤسسه می‌باشد- گشوده شود.
نظرات 1 + ارسال نظر
عزیزیها دوشنبه 28 اسفند‌ماه سال 1385 ساعت 08:38 ق.ظ

مصاحبه را خواندم و بسیار لذت بردم امیدوارم اینگونه اطلاع رسانی ها بخصوص در زمینه مسائل جاری موسسه و نقطه نظرات مسئولین مربوط بصورت مصاحبه های مجازی و یا روشهای گفتگو بر خط همچنان ادامه داشته و آرزوی موفقیت برای مسئول این وبلاگ خبری دارم.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد