آموزش الکترونیکی علمی-کاربردی صنعت آب و برق

آموزش مجازی در صنعت آب و برق

آموزش الکترونیکی علمی-کاربردی صنعت آب و برق

آموزش مجازی در صنعت آب و برق

آیین‌نامه «چگونگی تاسیس موسسات آموزش عالی غیردولتی الکترونیکی»

مدیر کل دفتر گسترش و دبیر شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تدوین آیین نامه چگونگی تاسیس موسسه‌های آموزش عالی غیر دولتی غیر انتفاعی الکترونیکی خبر داد.

دکتر رجبعلی برزویی، درگفت‌وگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به تصویب آیین نامه چگونگی تاسیس موسسه‌های آموزش عالی غیر دولتی غیرانتفاعی الکترونیکی، اظهار کرد: به منظور پاسخگویی به نیاز جامعه برای دسترسی به آموزش عالی با استفاده از رسانه‌های رایانه‌ای و نیز تحقق یادگیری الکترونیکی و بر اساس مفاد کلیات آیین نامه تاسیس موسسات آموزش عالی غیر دولتی غیرانتفاعی چگونگی تاسیس موسسه‌های آموزش عالی غیر دولتی غیر انتفاعی الکترونیکی تدوین و تصویب می‌شود.

وی گفت: بر اساس این آیین‌نامه، دانشگاه الکترونیکی مدلی است برای دانشگاه واقعی در فضای مجازی برای تحقق یادگیری الکترونیکی که همه خدمات را به طور یکپارچه و از طریق رسانه وب ارایه می‌کند. این خدمات شامل مواد آموزشی برخط، نظام مدیریتی، کتابخانه، آزمایشگاه، محیط متعامل برای ارتباط همزمان یا ناهمزمان و نیز مراکز تخصصی دانشگاه است.

وی افزود: صدور موافقت اصولی برای تاسیس، صدور موافقت قطعی برای تاسیس و صدور مجوز پذیرش دانشجو برای فعالیت آموزشی برخی ازمراحل تاسیس است.

دکتر برزویی با اشاره به شرایط صدور موافقت اصولی برای تاسیس موسسه الکترونیکی، گفت: معرفی هیات موسس موسسه مطابق ضوابط مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تایید صلاحیت علمی و عمومی اعضای هیات موسس مطابق مقررات وزارت از این شرایط است و حداقل یکی از اعضای هیات علمی عضو هیات موسس باید دارای یکی از تخصصهای مرتبط با فناوری اطلاعات باشد.

به گفته مدیر کل دفتر گسترش و دبیر شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تامین زیر ساخت ارتباطی و سخت افزاری شامل تامین سرورهای مناسب برای ارائه خدمات مربوط به سامانه مدیریت یادگیری (LMS)، سامانه مدیریت محتوا CMS، دریافت و ارسال پیام نگار، بانک اطلاعات الکترونیکی، کتابخانه دیجیتالی و آزمایشگاه مجازی، در اختیار داشتن زیر ساخت مخابراتی با پهنای باند مناسب برای انتقال داده و اطلاعات، تامین فضا و امکانات فیزیکی شامل ساختمانی مستقل و تک کاربردی به مساحت حداقل 500 متر مربع و با فضای لازم برای بخش مدیریتی و اداری با تجهیزات مورد نیاز، مرکز رایانه با ظرفیت و تجهیزات مورد نیاز، تامین سامانه مدیریت یادگیری و سامانه مدیریت محتوای آموزشی با حداقل توانمندیهای مدیریت دروس، مدیریت کاربران، مدیریت آزمون، مدیریت ارتباطات و تعاملات، مدیریت ارائه دروس، گزارش گیری مدیریتی و آموزشی؛ تامین حداقل چهل درصد از محتوای دروس الکترونیکی در هر یک از دوره‌های آموزشی مورد درخواست مطابق با برنامه درسی مصوب وزارت؛ تهیه زیر ساخت‌ سخت افزاری و نرم افزاری مناسب برای تامین امنیت و پشتیبانی داده و اطلاعات برخی از شرایط صدور موافقت قطعی برای تاسیس موسسه الکترونیکی است.

وی با بیان اینکه محتوای الکترونیکی دروس باید به زبان فارسی تدوین شده باشد، اظهار کرد: چنانچه بخشی از فعالیتهای آموزشی موسسه الکترونیکی به صورت حضوری ارائه شود، لازم است همه امکانات کالبدی مورد نیاز موسسه در یک ساختمان واحد متمرکز شده باشد، در این صورت فعالیت آموزشی حضوری موسسه در استان تهران تابع مصوبه‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

به گفته مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تدوین و تصویب اساسنامه موسسه، ثبت قانونی موسسه با اساسنامه مصوب، تشکیل هیات امنای موسسه، تعیین رییس موسسه، استخدام عضو هیات علمی برای هر گروه آموزشی و تامین آموزشیار برای هر گروه آموزشی، برای صدور مجوز پذیرش دانشجو در موسسه الکترونیکی لازم است.

دکتر برزویی خاطرنشان کرد: پس از تامین شرایط، ظرفیت پذیرش دانشجو در موسسه الکترونیکی در هر رشته و دوره بر اساس سیاستهای توسعه وزارت و مبتنی بر پهنای باند مخابراتی موسسه، تعداد اعضای هیات علمی و آموزشیاران در گروه آموزشی ذیربط و فضا، امکانات کالبدی، تجهیزات و سامانه‌های پشتیبانی نرم افزاری موسسه تعیین می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد